Je pagina in 5 minuten in Google krijgen

als je vooraf al ...
Je webpagina snel in Google krijgen

Veel webmasters zullen denk ik al eens een nieuwe pagina met fantastische content op hun website hebben gemaakt om dan achteraf maar te wachten en te wachten tot Google die fantastische pagina eindelijk indexeert, zodat ze eindelijk in de Google zoekresultaten kan beginnen verschijnen. Want de realiteit is dat Google niet het ganse internet indexeert, zelfs niet alle websites. En al wordt je website geïndexeerd door Google dan bezoekt de Google crawler vaak niet al je webpagina's. Dat geldt zeker voor .be of .nl domeinnamen.

Maar wat als je nu een nieuwe pagina hebt die je zo snel mogelijk in de Google index wil?

Niet getreurd. Er is een truc die bijna altijd werkt, gratis is en niet veel moeite kost. En die geen sanctie riskeert van Google zelf. Het is namelijk een methode die Google zelf ter beschikking stelt aan webmasters. Voor wie weet waar je die kan vinden. Het antwoord is Google Search Console, het vroegere Google Webmaster Tools.

Google Search Console als SEO tip op zich

Los van het feit dat Google Search Console dus een manier biedt om je pagina binnen de vijf minuten in de Google index te krijgen (zo dadelijk de uitleg) is het registreren van je site op Google Search Console gewoon een SEO good practice op zich. Het geeft je sowieso een kleine boost in je ranking van Google zelf maar tegelijk biedt het interessante analyse mogelijkheden en verbeterpunten voor je site. Alleen al daarom doen dus. Heb je al een Google Analytics account dan is registreren van je site bij Search Console overigens een makkie.

Direct in de index via Google Search Console

Als voorbeeld gebruik ik een blogpost van deze site op de link http://regdier.be/blog/domeinnamen-verkopen-met-flippa.

1. Ga naar je site in Google Search Console

2. Klik op 'Crawlen' > 'Fetchen als Google'

3. In de input box bovenaan geef je de link naar je pagina in

Fetchen als Google

4.Klik op 'Ophalen' of 'Ophalen en weergeven'

'Ophalen en weergeven' geeft volgens mij het beste resultaat.

5. Klik op 'Indexering aanvragen' nadat Google de pagina heeft opgehaald

Je moet dan wel even een captcha invullen maar dat kan geen probleem zijn.

6. Kijk eens na 5 a 10 minuten of je pagina al in de Google index verschijnt

Je kan natuurlijk niet verwachten dat je direct op de eerste pagina van de SERPs gaat verschijnen dus bij erg populaire zoekwoorden moet je even creatief zijn met het zoeken naar je pagina. Ik wachtte bijvoorbeeld al anderhalve week op het verschijnen van mijn blogpost met de tien lelijkste websites ooit in de Google index. Toen ik ze via Google Search had laten indexeren vond ik ze al enkele minuten later als resultaat 4 op Google.be voor de zoektekst 'lelijkste websites ooit'. Het werkt dus wel terdege.

7. Doe hetzelfde voor alle andere pagina's van je site die je wil laten verschijnen. Je mag dit per website immers 500 keer per maand doen

Al sta ik niet in voor hetzelfde snelle resultaat wanneer je zoveel indexeringspogingen onderneemt. Het lijkt me verstandiger om bedachtzaam met deze methode om te springen en ze enkel te gebruiken wanneer het echt belangrijk is.

Blogcategorie

Commentaar

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.