De lelijkste websites ooit

een top 10
Top 10 lelijkste websites ter wereld

Dit soort van lijstjes van lelijkste websites ooit was erg populair zo tussen 2009 en 2011 (je moet maar eens op Google zoeken naar 'ugliest websites ever' of 'ugliest sites in the world'), maar je vindt ze nu minder en minder. Toch blijven ze leuk vind ik zelf. Ik moet wel toegeven dat er in mijn lijstje wat oudere websites staan. Nu ja, ze zijn dan wel oud maar ze staan nog altijd online dus iemand betaalt er nog voor om ze op het internet te houden. Sommige van die oude beestjes zijn trouwens nog altijd de officiële website van een zaak, zoals bijvoorbeeld TaxiPoll, een Nederlandse website. Vaak zijn het eerder grappige of leuke websites dan echt lelijke websites. Ik heb ook gezocht naar lelijke Belgische sites maar er niet direct gevonden. Als je nog lelijke of (ongewild) grappige websites kent, en zeker Belgische of Nederlandse, laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Eeuwige dankbaarheid is uw deel.

Vind je deze top tien leuk? Deel deze pagina dan op Facebook met de rode knop helemaal onderaan.

In tegenstelling tot de meeste van deze top tien lijstjes begin ik niet met nummer 10 maar direct met nummer 1. Bekijk ze toch maar allemaal, je zal zien dat ze alle tien zeker hun plaatsje verdienen. Om een website te bezoeken klik je op de foto of de link er net onder. Alle links zouden in een nieuw tabblad moeten openen. Nog 1 opmerking: op het kleine scherm van een gsm kan je niet altijd van de volle pracht van de sites genieten, op een desktop wel. Veel plezier, hier gaan we!

1. De website van Govind Tiwari (India)

Govind houdt wel van een beetje animatie en flikkerende sterren in de achtergrond. Hij is er ook van overtuigd dat je nooit te veel van je eigen foto's op je persoonlijke website kan plaatsen. Om het toch wat interessant te houden laat je die portretten van jezelf dan maar met de ogen knipperen, dat is lekker levensecht, of je gebruikt wat fade in of out effecten, dat is flashy. En om aan te tonen dat we internationaal denken is een roterende wereldbol ergens op de site ideaal. Govind is ook gek van Photoshop en dan liefst met een van zijn eigen portretten als bronmateriaal: klik op het voorbij rollende "Photo fun with Givond Tiwari" om een lange pagina met voorbeelden te zien. Je moet in het begin overigens niet klikken op 'Click here to enter the website'. Na tien seconden gaat de website vanzelf verder (en het loont de moeite even te wachten).

lelijkste websites ooit govind tiwari

http://govindtiwari.blogspot.in

2. The Home page of Peter Pan (USA)

De echte Peter Pan dus, niet die van de animatiefilmpjes. Randy Constan gaat ervoor en showt bevallig de mooiste Peter Pan kostuums. Als je leuk vindt wat je ziet kan je Randy inhuren voor een show. Spijtig genoeg niet in België denk ik. Of je steunt hem gewoon: hij heeft nog veel t-shirts te koop maar de onderbroeken zijn bijna uitverkocht. Dus als je nog zo eentje wil moet je snel zijn. Het is de moeite om even door te klikken op de site. Sommige poses zijn echt hilarisch (sorry Randy). De website is eigenlijk niet echt lelijk maar ik moest ze gewoon tonen.

lelijkste websites ooit home of Peter Pan

http://pixyland.org/peterpan/

3. Gamosyaca.ru

Om echt van deze site te genieten moet je geluid hebben. Anders is het maar een halve trip. Bij het binnenkomen is er een Russische popup die ik zonder kwalijke gevolgen heb dicht geklikt door op de linkse button te klikken. Ik neem echter geen verantwoordelijkheid als er toch iets erg gebeurt als je ergens op deze site klikt. Echt niet :-). Ik heb eens gecheckt met Google Translate en deze site gaat vreemd genoeg vooral over trouwen. Wat dat onnozele dansende mannetje dan op de site doet en die helse Russische versie van Gangnam Style is me echter niet zo duidelijk. En als je de site toch niet zo lelijk vindt: scroll even naar beneden en kijk naar de fluo vlinders. Zie je wel dat het over trouwen gaat (de naar beneden dwarrelende engeltjes zijn ook een dead giveaway natuurlijk). Of zou dat dansende mannetje deze site gehackt hebben?

lelijkste websites Russische Gangman Style

http://gamosyaca.ru

4.Signification des Prénoms

Een kunststukje deze website en gemaakt door iemand die houdt van mooie kleurtjes. Elke pagina opent in zijn eigen venster en het zou me niet verwonderen als elke pagina ook echt apart in html is aangemaakt. Een titanenwerkje dat met liefde is gemaakt (en waar voldoende reclamebanners zijn toegevoegd om er toch iets aan over te houden). Of er ook echt mensen zijn die de site gebruiken om de betekenis van namen op te zoeken ben ik niet zeker.

lelijkste websites ooit signification des prénoms

http://signification-des-prenoms.com

5. Five Doves

Als je naar religieuze websites begint te zoeken is het makkelijk om lelijke websites te vinden. Het web krioelt ervan. Ze houden van God maar haten webdesign. Je moet dus al iets extra doen om er uit te springen en dat hebben ze bij Five Doves echt geprobeerd. Ik heb er al (veel) lelijkere gezien maar hoe ze hier enerzijds de goede boodschap proberen te verspreiden en er anderzijds alles aan doen om te verhinderen dat je die boodschap ook effectief kan lezen verdient een pluim. En de woosh van die vliegende duiven werkt echt wel hypnotiserend.

lelijkste websites ooit Five Doves

http://www.fivedoves.com

6. TaxiPoll (Nederland)

Dit is nog een oudje dat nog altijd dienst doet. Aandachtstrekkers hier zijn wat 'animated gifs' (met uiteraard ook weer een roterende wereldbol want "taxi poll rijdt over bijna de hele wereld BOL"). Extra features van TaxiPoll.nl zijn: klik eens op 'taxis' en je krijgt het telefoonnummer van TaxiPoll te horen met op de achtergrond kwetterende vogeltjes, en, en deze is wat bizar als pagina op een website van een taxidienst, klik op 'Donor ?' om te zien waarom we met z'n allen orgaandonor zouden moeten worden. Met als leuke boodschap: "Don't Take Your Organs To Heaven ..., Heaven Knows We Need Them Here". Een beetje vreemd dat een taxidienst je vooraf vraagt orgaandonor te worden. Veel ongelukjes met de taxi's misschien?

lelijkste websites ooit TaxiPoll

http://www.taxipoll.nl

7. Freizeitparkherne.de (Duitsland)

Ze lijken het in Duitsland nog niet te weten maar flash is doohood. Het bewijs: als je met een Apple toestel deze site bekijkt ga je niets zien. Ook als je met een ander toestel surft bestaat die kans want, ja, flash is dood (dankzij Steve Jobs overigens). Voor wie geen Duits kent: om na de tenenkrullende intro door te gaan klik je op: Intro Überspringen. Klik eens op 'miniauto' om een auto te horen toeten en om een meeuw te zien vliegen die in de hele site weinig interesse toont. Het coolste effect zit verstopt onder Rutsche. De meeuw bij Karussel heeft precies al wat meer interesse in wat er gebeurt al kijkt ze toch licht verwonderd.

lelijkste websites ooit Freizeitpark

http://freizeitparkherne.de

8. IndustrialPainter.com

Wie had daar gezegd dat flash dood is? Als je flash intro's dacht gezien te hebben doet deze website daar nog een schepje bovenop. De tijd dat elke website zo'n intro had ligt al lang achter ons maar bij Industrial Painter heeft zelfs de intro nog zijn eigen intro. Eigenlijk echt wel een knap staaltje flash animatie. Spijtig voor de ontwerper van deze site is er in die branche echt geen werk meer. Het hover effect op de eerste ENTER knop is overigens een onvervalste beauty.

lelijkste websites ooit IndustrialPainter

http://industrialpainter.com

9. Sarah Diamonds Piano Artist

Sarah Diamonds heeft vele talenten. Ze kan goed piano spelen (hoop ik toch voor haar) en ze maakt haar eigen websites in Microsoft Frontpage 6.0. Sarah houdt wel van een beetje glitter en van websites die ergens in het universum rondzweven. De flashy en hippe site (eum) contrasteert wel een beetje met de op en neer deinende video bovenaan. Waarom die man nu net door het beeld moet lopen in de eerste 10 seconden van een 17 minuten durende video begrijp ik ook niet zo goed.

lelijkste websites ooit Sarah Diamonds

http://www.pianoartist.com

10. Merkabalight (Nederland)

Dit is er eentje die ik zelf gevonden heb. Ok, je zal zeggen, die is niet lelijk, ik vind die eigenlijk wel mooi. Ieder zijn eigen mening maar ik vind deze website echt een beetje om van te kotsen. Ik ben ze nu al wat gewoon maar toen ik ze voor de eerste keer zag was dat met een mengeling van verbazing en afgrijzen. Je lachende zelf zo in het midden van het universum plaatsen, dat had ik nog niet op die manier gezien. Ik voelde echt een fysieke reactie. En tegen hen die deze site mooi vinden zeg ik: "Laat ons geen ruzie maken, maar laat ons solide heipalen slaan!"

lelijkste websites ooit Merkaba Light

http://www.merkabalight.com

En tot slot nog een uitsmijtertje

Nog enkele sites voor de dierenliefhebbers:

http://hurr-durr.com : HURR? DURR!
http://omfgdogs.com : wat is dat toch met die honden?
http://cat-bounce.com : oef eentje met katten (je kan er ook mee smijten)

Commentaar

Commentaar

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.