CV

Phoenixstraat 110
9000 Gent
0479/464007
°17/03/1975
regdier@regdier.be

Korte omschrijving en ambities

Foto Reginald DierckxInternet en het maken van websites is mijn passie. Ik hou niet van bandwerk, templates en werkwijzen die keer op keer gebruikt worden, maar wel van het uitwerken van elke website of elk online product als een uniek project. Ik werk momenteel al 10 jaar bij een vzw waar een vrij groot deel van mijn takenpakket bestaat uit werken aan online projecten maar ik zou graag een nieuwe job doen die nog meer uitsluitend webontwikkeling uitmaakt. Daarbij zou ik graag werken binnen een team van andere web experts om van hen te leren en omgekeerd mijn eigen inbreng te doen.

Zelfstandig uitwerken van projecten wil ik ook blijven doen, maar het delen van kennis binnen een team lijkt mij een ontzettende meerwaarde. Momenteel ligt mijn expertise vooral bij front-end ontwikkeling (Drupal, Wordpress, eigen PHP programmatie), maar back-end ontwikkeling schrikt mij zeker niet af en ik zou mij daar graag verder in bekwamen. Ik ben ook een vrij creatief persoon en kan erg goed overweg met de gangbare grafische pakketten. Ook het zelf schrijven van teksten of nadenken over online strategieën doe ik graag. Verder deel ik ook graag kennis en ben ik iemand die graag andere mensen vormt en ondersteunt bij problemen.

Werk- en relevante ervaringen

Augustus 2006 tot nu: webmaster-informaticus bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw, Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel: webontwikkeling (Drupal 7, bvb. www.vluchtelingenwerk.be), webmaster, netwerkbeheer, CRM-ontwikkelaar (CiviCRM), onderhoud webserver, pc-onderhoud, algemene ondersteuning van communicatie en fondsenwerving, occasioneel lay-out en dtp, mee ingeschakeld in campagne- en communicatieteam (ook sociale media)

April 2005 – juli 2006: werkzaam als webmaster/webdesigner en graficus bij Gilleman Logistics sa te Ronse: dtp-werk (brochures, flyers, …); kleine uitbreidingen schrijven aan PHP CMS-systeem; restylen, uitbreiden en onderhouden websites van de groep (websites in custom PHP CMS)

Tot 2005: werkzaam als arbeider in verschillende jobs tot ik direct na mijn opleiding Multimedia en nu al 11 jaar continue werk als webdesigner/ontwikkelaar/informaticus

Mogelijke website ideeën voor de toekomst

Iets wat ik momenteel uitprobeer is enkele websites over boeken op te zetten. Zo staat mijn nieuwe site BesteBoeken.be sinds een tijdje online waarin je onder andere een lijst kunt vinden van mijn beste fantasy boeken of beste horror boeken. Een andere website die ik ben opgestart is bestekookboeken.com waar je een lijst vindt van de beste kookboeken van 2016 en beste kookboeken van 2018. De laatste websites in het rijtje zijn Bestefantasyboeken.com waar het weer enkel om fantasy boeken te doen is, Sciencefictionboeken.com met de beste science fiction boeken. Andere recente sites zijn Ugliestthingintheworld.com, Boekentips.comBooksToRead.info en DVDfilmtips.com.

Ik ben zonet met een blog gestart, DigiWereld.com, die voornamelijk gaat over online geld verdienen, en een tweede Engelstalige blog die dus gaat over how to make money online.